Meny Stäng

Trädgårdsmöbler i rotting

Någon form av utemöbler är ett måste om man har en egen plätt utomhus. Den korta, men underbara, svenska sommaren vill man ju ta vara på på bästa sätt, och för att kunna sitta ute och äta eller fika måste man förstås ha trädgårdsmöbler. Sortimentet av utemöbler är enormt idag, och det finns massor av modeller, stilar, material och utföranden att välja på. Både smak och behov varierar från person till person, så det behövs många olika typer av möbler att välja på. Den som har en liten och trång balkong behöver helt andra trädgårdsmöbler än den som har en stor villaträdgård till sitt förfogande, till exempel. Numera är det också många som har uteplatser under tak, och till och med inglasade uterum, som ju kan möbleras på ett helt annat sätt än uteplatsen under bar himmel.

>> Se aktuella erbjudanden om trädgårdsmöbler här.


En möbelgrupp som är bekväm

Att vi vill vara ute så mycket som möjligt och flyttar många av våra vardagliga aktiviteter utomhus under sommaren gör också att det känns bra att kunna möblera på ett annat sätt än med den klassiska gruppen av ett bord och fyra stolar. För att kunna njuta så mycket som möjligt av de långa, ljusa kvällarna känns det bra med en möbelgrupp som är bekväm att sitta i riktigt länge. Då kan de vanliga stolarna till den gamla trägruppen kännas både hårda och obekväma.

Trädgårdsmöbler i rotting har alltid haft en särställning. Dels för att de är vackra och ger ett exklusivt intryck, men också för att de oftast bjuder på rejäl komfort. Det finns naturligtvis många olika modeller av rottingmöbler, men de flesta grupper består av ett bord och stolar som egentligen är mer fåtöljer. De äldre modellerna av trädgårdsmöbler i rotting var kanske inte alltid de bästa att använda som matgrupp, men man kunde, och kan förstås än idag, sitta länge i de sköna fåtöljerna. Men, dagens sortiment av trädgårdsmöbler i rotting består inte bara av de klassiska grupperna med soffa och fåtöljer, utan numera finns det också rottingmöbler som passar utmärkt som matgrupp. Med ett bord som har ett matbords höjd och stolar som gör att man sitter bekvämt till bords. Stolarna har ofta höga ryggstöd, men det finns naturligtvis också stolar i andra modeller.

Rottingstolar

Rottingstolar som varit populära mycket länge, och har fått en riktig renässans på senare år är de så kallade mormorsstolar. Vackra, bekväma rottingstolar, eller korgstolar som de oftast kallas, som stod på de fina punschverandorna för hundra år sen, och som idag används både inne och ute. Lyckan är stor om man lyckas komma över ett gammalt exemplar, men idag tillverkas åter de gamla klassiska modellerna, så att man kan få en nytillverkad och stark stol som ser ut precis som den skulle gjort om den tillverkats för hundra år sedan. Trädgårdsmöbler i rotting passar in i de flesta stilar, så det spelar egentligen ingen roll om du vill fullfölja din inredningsstil även i uterummet eller på altanen. Rottingmöbler kan givetvis användas ute i trädgården, men vill du att de ska ha ett långt liv behöver de skyddas mot väder och vind.